perjantai 9. toukokuuta 2014

Top harjoitteluni viheralan töissä.

Hei vaan kaikille jotka löysitte blogini. En olisi ihan heti uskonut kirjoittavani tällaista. Mutta aloittaessani vuosi sitten opiskelun Espoon Omniassa vihersuunnittelijaksi olen ottanut minulle jo osittain unohduksiin jääneen tietokoneen aktiiviseen käyttöön. 

Blogini kautta haluan kertoa mahdollisimman monipuolisesti Top- harjoittelu paikoista ja mitä olen päässyt kokeilemaan ja tekemään.  Niin ja pääseehän opettajakin seuraamaan mitä olen puuhastellut varsinkin kun ensimmäisen harjoittelupaikan valitsin yli 300km päähän Espoosta.

    

   Ensimmäinen top paikkani

Valitsin esimmäiseksi työssäoppimispaikakseni Metsä Hallituksen omistaman kasvihuoneen Finn Forelian Kerimäellä. Kerimäki on pieni paikkakunta lähellä Savonlinnaa ja on kuuluisa maailman suurimmasta puukirkosta. Kasvihuone on erikoistunut kasvattamaan vain puuntaimia. Koivuja, kuusia ja lehtikuusia. Alueella on kymmenen suurta kasvihuonetta ja suuret alueet pihalla puiden kasvattamiseen.

Pääsin ensimmäisen kahden viikon aikana tutustumaan miten pienestä siemenestä koivun kasvun alku alkaa. Betula pendula raduskoivu tuli kyllä tutuksi . Ja jo ihan pienessä kolmilehtisessä taimessa on koivu tunnistettavissa lehdestä.

Pienet siemenet istutetaan mullalla täytettyihin istutuslaatikkoihin.Kuvassa näkyvät isot pisteet eivät ole siemeniä vaan ihan pienen pienet pisteet.






































































































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti